Mats Klingström & Unit

Nya inspelningar med Mats Klingström och trion UNIT

Läs musikbloggaren  Thirsty Boots recensioin här!

Mats Klingström strålar återigen samman med UNIT – Länsmusiken i Blekinge! Musikerna i UNIT är:
Nicklas Höglind – gitarr, Jonas Castell – bas och Kristoffer Johansson – trummor. På spår 2, Tung Trafik hörs Filip Jers på munspel.   Mats Klingström har bl a gjort sig känd som en av våra absolut främsta och mest älskade Cohen-tolkare och spelar på scener runtom i Sverige.  De senaste åren på duo med kontrabassisten Hasse Larsson, men vid ett antal tillfällen har han strålat samman med Unit – Musik i Blekinge.
 
UNIT har under 20 år tillsammans samarbetat med en stor del av den svenska jazzeliten och gjort mängder av konserter med bland annat vis- och folkmusiker.
Tillsammans med UNIT har Mats nu spelat in en EP som nu finns på Spotify. Det är fem låtar varav två stycken är Mats egna: Tung Trafik och Örnarnas bo. De övriga är en översättning av Leonard Cohen,  J J Cale och Daniel Lanois 
Så vill du arrangera Mats Klingström & Unit  utan för Bleinge så är du varmt välkommen att kontakta oss på info@kimkultur.se

Läs recension av