FJK – Forsslund, Jonasson Tolv och Klingström

Anders Forsslund, Christer Jonasson Tolv och Mats Klingström – tre slipade musikvirtuoser bjuder in till musikfest!

På 80-talet bildades musikgruppen FJK. De spelade flitigt på Stockholmsscener bl a Pelikan och ansågs vara förnyare av svensk visa. Det blev succe när FJK spelade på Skulefestivalen och återkom dit under ett antal år. FJK har turnerat flitigt i vårt avlånga land under många år men 1996 tog de ett gemensamt beslut om att göra ett uppehåll med gruppen FJK för att få möjlighet att musicera i andra sammanhang och konstellationer.  Uppehållet varade bara 1 år(!), arrangörer och publiken ville annorlunda.   De sammanstrålade igen redan 1997  för att göra några spelningar och kortare turnéer och så  har det fortsatt och kommer fortsätta så länge publiken och fina arrangörer finns för att skapa möjligheten. 

FJK bjuder sin publik på fantastiska musikalitet, briljanta stämsång och en repertoar bestående av klassisk visa, evergreens, covers och givetvis eget material.

Sedan 1987 spelar de, var och en, i andra grupperingar, på duo och solister, alla 3  är låtskrivare och producerar skivor.  När de sammanstrålar får publiken lyssna till gamla låtar som ”Fandango”, ” I rörelse”, ”Ormen” och de bjuder även på några nya låtar.
Alla med glädje, själ, hjärta och musikalisk briljans som är ett varmt signum för  FJK

Livestreamad repetition med FJK oktober 2020

Aktuella spelningar finns på FJK’s facebooksida

Kontakta Kim Kultur&Nöje för boking och information.