Inställt Mats Klingström & Unit

Mats Klingström i ny ”musikalisk  kostym” när han spelar i Norrtälje med musikerna i Unit som består av: 
Niclas Höglind – elgitarr
Jonas Castell – kontrabas
Kristoffer Johansson – trummor

Det blir en skön blandning i musik denna kväll, när Mats Klingströms, lite mer finstämda, varma sång och klassiska gitarrtoner blandas med elgitarr och trummor.
Ni som lyssnat till Mats tidigare kanske kommer känna lite blues-stämning i musiken.

Budbäraren

I samband med Mats inspelning av Cohen-plattan ”Jag är din man”,  som släpptes 2000, bjöd Länsmusiken i Blekinge in honom för att spela med Unit. Sedan dess har de vid några tillfällen strålat samman i södra Sverige för att spela tillsammans.

Under hösten 2019 spelade de in en EP – Budbäraren – som innåller en blandad bukett låtar. I  samband med den inspelningen och skivsläppet så blev det en turnésväng i Blekinge.  EP:n Budbäraren innehåller 2 spår med Mats egna texter och melodier:  Örnarnas Bo och Tung Trafik. De övriga är Mats översättningar av Leonard Cohens ”Ain’t No Cure for Love”, J J Cales ”Sensitive Kind” och Daniel Lanois ”The Messenger” som i Mats översättning även givit titelnamnet på EP:n;  Budbäraren

Intervju från P4 Blekinge

Mats Klingström & Unit