Mats Klingström & Unit

Mats Klingström i ny ”musikalisk  kostym” när han spelar i Norrtälje med musikerna i Unit – Musik i Blekinge som är: 
Niclas Höglind – elgitarr
Jonas Castell – kontrabas
Kristoffer Johansson – trummor

Det blir en skön blandning musik denna kväll, när Mats Klingströms, lite mer finstämda, varma sång och klassiska gitarrtoner blandas med elgitarr, trummor och bas.  Ni som lyssnat till Mats tidigare kommer känna lite blues-stämning i musiken.

Under hösten 2019 spelade de in en EP – Budbäraren – som innåller en blandad bukett låtar. I  samband med den inspelningen och skivsläppet så blev det en turnésväng i Blekinge och sedan kom restriktionerna och historien känner vi alla till. Nu återupptar vi tråden och genomför några av de spelningarna och Norrtälje är en av platserna.

Sammarbetet mellan Unit och Mats började redan år 2000.
I samband med Mats inspelning av Cohen-plattan ”Jag är din man”,  som släpptes 2000, bjöd Länsmusiken i Blekinge in honom för att spela med Unit. Sedan dess har de vid några tillfällen strålat samman i södra Sverige för att spela tillsammans. Vilket resulterade i minialbumet som innehåller två spår med Mats egna texter och melodier:  Örnarnas Bo och Tung Trafik. De övriga är Mats översättningar av Leonard Cohens ”Ain’t No Cure for Love”, J J Cales ”Sensitive Kind” och Daniel Lanois ”The Messenger” som i Mats översättning även givit titelnamnet på EP:n;  BUDBÄRAREN

Boka din biljett med ett klick här! för att säkra din plats då det är ett begränsat antal.
Som arrangör följer vi restriktionerna liväl som vi alla personligen tar vårt ansvar.

Folkets Hus, Norrtälje kommer under kvällen ha café & bar öppen med servering av paj, smörgås, fikabröd,  öl, läsk, vatten, kaffe och te.

Läs Thirsty Boot blog om Budbäraren

Intervju från P4 Blekinge

Ferlinsällskapets Trubadurpristagare 2021: Mats Klingström
Motivering: ” Mats Klingström har under hela sitt liv sysslat med vissång och musik. Han har uppträtt som soloartist och samarbetat med andra i olika konstellationer. Detta har skapat den erfarenhet, känsla och bredd, som är så viktig för en vistolkare. Han har utvecklat och fördjupat visan, så att vi, som åhörare, får en äkta upplevelse som når både själ och hjärta. Han är en värdig pristagare, som jag tror att Nils Ferlin skulle gilla! Grattis Mats”.