FJK – Forsslund, Jonasson Tolv och Klingström

FJK – Anders Forsslund, Christer Jonasson Tolv och Mats Klingström – dessa tre personer bjuder sin publik på fantastisk musikalitet, briljant stämsång och en repertoar bestående av klassisk visa, evergreens, covers och givetvis eget material.

På 80-talet bildades musikgruppen FJK. De spelade flitigt på scenerna i  Stockholm, bland annat Pelikan och de ansågs vara förnyare av svensk visa. Det blev succé när FJK spelade på Skulefestivalen och de återkom dit under ett antal år. FJK har turnerat flitigt i vårt avlånga land under många år men 1996 tog de ett gemensamt beslut om att göra ett uppehåll,  för att få möjlighet att musicera i andra sammanhang och konstellationer.  Uppehållet varade bara 1 år(!), arrangörer och publiken ville annorlunda.   De sammanstrålade igen redan 1997  för att göra några spelningar och kortare turnéer och så  har det fortsatt och kommer fortsätta så länge publiken och fina arrangörer finns för att skapa möjligheten. 

F J K – tre slipade musikvirtuoser bjuder in till musikfest!

Sedan 1987 spelar de, var och en, i andra grupperingar, på duo och solister, alla 3  är låtskrivare och producerar skivor.  När de sammanstrålar får publiken lyssna till gamla låtar som ”Fandango”, ” I rörelse”, ”Ormen” och de bjuder även på några nya låtar.
Alla med glädje, själ, hjärta och musikalisk briljans, som är ett varmt signum för  FJK

Livestreamad repetition med FJK oktober 2020

Bokning och info kontakta:
Kim Alge Pennström / info@kimkultur.se / 0709 95 17 61

Inplanerade spelningar 2022
10 febr –    Norrköping, Musikföreningen Cresenco
25 mars – Västmannagatan, Stockholm – utsålt
26 mars – Åkersberga – Restaurang Solbrännan
10 juni –   Visklubben GIK, Norrköping
17 juni –    Visans Vänner, Hangö – Nyland, Finland
2  juli   –   Svartsö, Stockholms skärgård
7 juli     –  Brogårdens Bygdegårdsförening, Roslagsbro – Norrtälje
1 aug     –  Gula Villan, Uppsala
sept     –   Gotland
21.9     –   Östergarn
22.9   –     Gothem
23.9    –    Hemse
24.9    –    Dalhem
25.9    –    Fårösund

Aktuella spelningar finns på FJK’s facebooksida