Bengan Jansson band på scen i Norrtälje

Helt magnifik  och stundtals magisk blev kvällen den 9e mars då Bengan Jansson, Linda Pettersson och Lars Ericsson intog scenen  på Kapellet Bar & Teater i Norrtälje!   Stort tack till Scentekinkbolaget (Peter, Lucas och Pontus), Norrtälje Kommun, ABF Norrtälje som gjorde det möjligt att genomföra konserten!  Hjärtligt tack till publiken som fyllde lokalen till bredden!
Tack till Kapellet Bar & Teater som upplät lokalen för kvällens spelning såg till att publiken fick det de önskade i mat och dryck.

Efter succén, sommaren 2017, kommer Bengan tillbaka och intar scen tillsammans med den fantastiska sångerskan Linda Pettersson och den coola, grymt duktiga basisten Lars Ericsson.  Bengan är en tangentekvilibrist med glimten i ögat!  Med hänsynslös lust ger han sig in i musiken tillsammans med:  

Linda Pettersson som är en fantastisk sångerska och för er som har lyssnat till henne tidigare vet säkert att hon även är en mästare på att vissla. Linda har en bred musikalisk genre men favorit för sitt uttryck är de jazziga tonerna. Linda har arbetat med Toots Thieleman, Georg Riedel, Putte Wickman, Charlie Norman, Noveau/Jerker Lindström mf l.

Lars Ericsson som är en av våra främsta basister och spelar jazz, blues, rock , pop och hårdrock och det är en fröjd att se och höra honom spela. Han har samarbetat med Roger Pontare, Michael Mojo Nilsson, Johan Rudebjer/Kvagga mf l

Bengan Jansson Kännetecknande för Bengans konserter är humor, ett närmast osannolikt musikaliskt kunnande och en nära kontakt med sin publik. Han rör sig lika lätt i jazz- som folkmusik, visa och musik-komik. En och annan Allan Edwall-låt/anekdot får ofta komma med upp på scenen. De flesta av oss lärde nog känna Bengan på 90-talet efter mer än 100 timmar på SVT tillsammans med Östen med Resten. Sed, både ensam och tillsammans med andra artister. Exempelvis Björn Skifs, Lisa Nilsson , Sofi von Otter mf l.

Bengan har spelat vid flera tillfällen i Norrtälje men det kan aldrig bli för många gånger. Så det är riktigt härligt att han vill komma och spela för Norrtäljepubliken ännu en gång!

Jag blir glad i hela kroppen och själen av att se de här människornas samspel och höra dem  traktera sina instrument; sångröst, dragspel, bas!

Varmt välkomna!
titta även in på min Face-booksida 

Samarbetspartners för konserten:
Norrtälje Kommun Kultur och fritid
ABF-Norrtälje
STB – Scenteknikbolaget