Mats Klingström & Unit

Under 2021 fick Mats Klingström & Unit ett begränsat antal spelningar på grunda av den situation vi då levde i. Så nu ger de sig ut på en ny turné i Vadstena, Enånger, Härnösand och avslutar den i Norrtälje, vilket känns riktigt fint då det betyder att betydligt fler får möjlihet att uppleva denna rosade spelning!

”med tanke på att konsertåret egentligen precis har startat först nu, så är det väl lite tidigt att utropa att årets bästa konsert redan har upplevts. Men jag är alldeles övertygad om att inget kommer att slå det här. Så jag säger tvärsäkert: Det här var årets konsert…..!”  – Thirsty Boot-blogspot 2021

Mats Klingström, som 2021 tilldelades Ferlinpriset, sammanstrålar ännu en gång med UNIT – Musik i Blekinge och återkommer till Norrtälje där de senast möttes av stående ovationer.  Det blir en skön blandning musik denna kväll, när Mats Klingströms, lite mer finstämda, varma sång och klassiska gitarrtoner blandas med elgitarr och trummor.  Ni som lyssnat till Mats tidigare kommer känna lite blues-stämning i musiken.

Mats Klingström – sång, gitarrer 
UNIT som består av:
Niclas Höglind – elgitarr
Jonas Castell – kontrabas
Kristoffer Johansson – trummor  

Samarbetet mellan Mats Klingström och Unit startade redan år 2000.
I samband med Mats inspelning av Cohen-plattan ”Jag är din man”,  som släpptes 2000, bjöd Länsmusiken i Blekinge in honom för att spela med Unit. Sedan dess har de vid några tillfällen strålat samman i södra Sverige för att spela tillsammans.
2019 resulterade det i minialbumet som innehåller två 2 spår med Mats egna texter och melodier:  Örnarnas Bo och Tung Trafik. De övriga är Mats översättningar av Leonard Cohens ”Ain’t No Cure for Love”, J J Cales ”Sensitive Kind” och Daniel Lanois ”The Messenger” som i Mats översättning även givit titelnamnet på EP:n;  BUDBÄRAREN.

Mats Klingström har spelat i Norrtälje vid ett flertal tillfällen och i olika konstellationer. 2021 gav Mats & Unit en konsert i Norrtälje, men då var publikantalet begränsat.  Då publikens efterfrågan är stor bjuder vi in till ännu en spelning och ett större antal platser.

Mer info om Mats och Ferlinsällskapets motivering här

För att säkra din plats skulle jag rekommendera att du bokar ganska snart, till och med nu!  Klicka här 
Cafét på Folkets Hus – Norrtälje Kulturhus har öppet 1 timme innan konsert och under pausen.
**********************************************************
Samarrangemang med: Norrtälje Kommun, Kultur och fritid, ABF – Norrtälje och Folkets Hus – Norrtälje Kulturhus