Hyllning till Frida Kahlo

”Jag målar min egen verklighet. Det enda jag vet är att jag målar för att jag behöver det och jag målar alltid vad som än flyger genom huvudet på mig utan att bry mig om något annat.”  – Frida Kahlo

Spännande musik, FRIDAS,  färgsprakande målningar och episoder från hennes dynamiska värld av både glädje, sorg, fascination och beundran.

Duo CANTILENA hyllar FRIDA med spännande musik av bl a Piazzolla, J Ibért M Ravel E Satie, E Bozza samt Fridas egna färgsprakande målningar, brev och dagboksanteckningar från hennes både intressanta och tragiska liv.  En scenbild växer fram med spår av kvinan och konstnärinnan, storbildsskärm som visar ett flertal av Fridas målningar och foton från hennes liv.  Som publik förs du in i en värld av glädje, sorg, fascination och beundran.

”Cantilenas täthet i samspelet och lätthet i publikkommunikationen skvallrar om att de båda har spelat ihop i många år. Vilken gitarrist, vilken flöjtist, vilken repertoar och vilket upplägg! Berättelsen binds ihop med väl vald musik. Hela 16 stycken som framförs med en skärpa och inlevelse som bidrar till en både intensiv och intim stämning föreställningen igenom. En stilsäker känsla för nyanser dominerar den här konstertupplevelsen såväl musikaliskt som för sättet att berätta en historia. Duo Cantilena är från och med nu självskriven på min lista över festspelsfavoriter genom åren.

Plats: Norrtälje Konsthall
Kl. 19.00
Biljettpris: 150 kr
Boka biljett