Musikvalvet Baggen, Gamla Stan

MATS KLINGSTRÖM & HASSE LARSSON gästar Musikvalvet Baggen

 

Mats Klingström – sång, gitarrer
Hasse Larsson – kontrabas, stämsång

Musikvalvet Baggen, Gamla Stan har blivit som en hemmascen för denna samspelta duo. Musikvalvet Baggen är ett fantastiskt scenrum, där källarvalvets historiska vingslag ger en fin inramning till musikerna och musiken.
Varmt välkomna, kära publik till en musik-kväll  med Mats Klingström och Hasse Larsson.

Det blir Mats egna texter och musik,  hans egna översättningar av några stora vispoeter, som Cohen, Dylan och Lanois. Men,  även några låtar  i originaltappning som Mats och Hasse har som favoriter. Exempelvis: Killing the Blues – Rowland Sally, Bartender Blues – James Taylor eller  And I Love Her. 

Mats Klingström
Han har  bl a gjort sig känd som en av våra absolut främsta och mest älskade Cohen-tolkare men även som en stor traditionsbärare av svensk visa och berättandet. 2021 fick han ta emot Ferlisällskapets Trubadurpris där en del av motiveringen löd:  ” Mats Klingström har under hela sitt liv sysslat med vissång och musik. Han har uppträtt som soloartist och samarbetat med andra i olika konstellationer. Detta har skapat den erfarenhet, känsla och bredd, som är så viktig för en vistolkare. Han har utvecklat och fördjupat visan, så att vi, som åhörare, får en äkta upplevelse som når både själ och hjärta”.

Hasse Larsson
Född och uppvuxen i Örebro, kontrabasist och frilandsmusiker som spelar tillsammans med många artister och i många olika sammanhang Han trakterar sitt instrument och musiken med en fingertoppskänsla och bjuder på en härlig musikglädje.  Tillsammans som duo med Mats Klingström skapas en energi på scen som når längst ut i publikraden.

Biljetter bokas via Musikvalvets hemsida, ca 6 veckor innan. Du kommer till sidan genom att klicka här