Weberkvartetten bjuder på Beethoven

Weberkvartetten är sedan 2005 en av Sveriges mest anlitade stråkkvartetter. De turnerar regelbundet i Sverige och även utomlands och spelar in för radio och TV, bl.a. i SVT:s ”Veckans Konsert”. Kvartetten vann ”Ung och Lovande” 2005 och har deltagit i flera välrenommerade festivaler, såsom Gotland Chamber Music Festival, Musikfestspelen Korsholm, Båstad Kammarmusikfestival, Stockholm New Music Festival och Musical Gardens Warsawa. De har studerat för Lars Fresk, Simon Rowland-Jones, Chilingirian Quartet, Paavo Pohjola, Allegri Quartet och Thomas Brandis. ! Deras obundna sökande efter spännande repertoar och intressanta samarbeten har lett till ett flertal Sverige- och Europapremiärer.

De har besökt Norrtälje vid ett flertal gånger  och Kim Kultur & Nöje har haft nöjet att arrangera spelningar med dem tillsammans med solister som Samuel Berthod och Love Derwinger.   Nu den 6:e juli kommer de till Norrtälje Kyrka som kvartett och bjuder på Beethoven:

Stråkkvartett op 18 nr i F-dur
Stråkvartett op 95 i F-moll, och
Stråkkvartett op 135 i F-dur

Besök även face book-sidan

Välkomna den 6e juli!