Barock- och folkmusik med Duo West/Rydvall

Barockmusik möter folkmusik.
Vid denna konsertkväll möts två musiker med varsin tydlig musikalisk röst och förankring inom både folkmusiken och barockmusiken. Med utgångspunkt i J S Bachs musik för soloviolin och soloflöjt vävs barockmusik samman med musik ur svenska spelmansböcker från någorlunda samma tid, tillsammans med nyskriven musik sprungen ur dessa båda musikaliska traditioner.
Entré 180 kr/pers

Kristine West – flerfaldig prisbelönt flöjtist med rötter i den hälsingska folkmusiken. Med masterexamen i tidig musik vid Kungl. Musikhögskolan i Stockholm, flertalet stipendier från bland annat Kungl. Musikaliska akademien, Konstnärsnämnden, Kulturrådet och Statens Musikverk, såväl som med en omfattande konsertverksamhet, har Kristine etablerat sig på musikscenens som solist och ensemblemusiker.

Erik Rydvall – nyckelharpsspelmannen som på senare år vuxit fram som en stjärna på den svenska folkmusikhimmelen. Med sitt starka personliga uttryck och virituosa spel och ständiga lust till nya utmaningar är han en eftertraktad musiker. Utbildad på Kungl. Musikhögskolan där han var med och bildade den prisbelönta gruppen Nordic, startade duon Mjelva /Rydvall och Erik även spelat med Flamencokompaniet, Danska radions flickkören, Norrlandsoperans Symfoniorkester, Dalasinfoniettan, Gunnar Idenstam och den svenska världsmusikens grundare Ale Möller.

Under ett antal år har jag lyssnat till Erik Rydvall och facineras av sättet han, med hela sitt väsen, bjuder publiken på musiken genom sig själv och nyckelharpan.   Så kul att vi hittat ett tillfälle att bjuda Norrtäljepubliken på Duo West/Rydvalls kombination av barock- och folkmusik!
//Kim    – Kim Kultur&Nöje Facebook-sida