Rydvall/Mjelva – Konsert

Den svensk/norska spelmansduon Rydvall/Mjelva släpper sitt tredje album under februari 2019: Vårvindar friska
I samband med det gör de en turné i Norge och Sverige

Entré 180 kr.   

Med det tredje albumet Vårvindar friska avslutar de den triologi där duon har djupdykt och samtidigt uppfunnit samspelet mellan den svenska nyckelharpan och den norska hardingfelan. Efter några år av förberedelser är det så dags att släppa skivan och  publiken i Norrtälje får då möjligthet att lyssna på detta musikaliska möte mellan två mycket skickliga musiker och deras två instrument: Nyckelharpan och den norska hardingfelan

I oktober 2018 kunde Norrtäljepubliken lyssna till Erik Rydvall då han tillsammans med Kristin West spelade i Norrtälje Kyrka. Nu kommer Erik ännu en gång till Roslagen men då tillsammans med Olav Luksengård Mjelva från Röros – Norge.

Den svenska nyckelharpisten Erik Rydvall och hardingfelespelmannen Olav Luksengård Mjelva är bland de främsta folkmusikerna i sin generation. Rydvall och Mjelva är två synnerligen nyfikna musiker med starka rötter i sina respektive traditioner. Duosamarbete mellan nyckelharpa och hardingfela är ovanligt, vilket beror på att repertoarenrna och spelstilarna är väldigt olika. Men dessa två musiker får kombinationen att låta både naturligt och spännande

Deras debutalbum som duo, Isbrytaren (Heilo) blev utgiven 2013 och möttes med öppna armar av kritikerkåren i såväl Sverige som Norge. Albumet vann norska Folkelarmprisen i kategorin Tradsjonelt samspill och blev också nominerad till en Spellemann i kategorin Folkemusikk og tradisjonsmusikk.

Under Manifestgalan blev albumet nominerat i kategorien Folk. Under Folk- och Världsmusikgalan vann albumet pris för Årets utgåva

Albumtriologi:   Isbrytaren
                         Vårdroppar
                         Vårvindar Friska

Kim Kultur&Nöje hälsar publiken varmt välkommen att lyssna till denna spännande duo:  Rydvall/Mjelva 

Besök även vår Facebooksida