Jazzmusik & Folk

Jerker Lindström och Torbjörn Gulz är två grymt bra jazzmusiker som har spelat tillsammans sedan 90-talet. För ett och ett halvt år sedan bildade de en trio med Kerstin Ripa som spelar valthorn. En unik sammansättning och för att inte tala om musiken de spelar.  Det är  folkmusik, jazz och visor i fantastiska arrangemang, skapade för dem, av Jerker Lindström. Tenorsaxofon, valthorn och piano som ni aldrig hört det förr!

Kerstin Ripa spelar valthorn och är även specialiserad på naturhorn. Hon har spelat med de flesta professionella orkestrarna i Sverige och även med några av Europas främsta barockorkestrar som Freiburger Barockorchester och Europa Galante.  Kerstin är frilansmusiker och har varit verksam i 22 år. Hon är flitigt engagerad i kyrkor runt om i Sverige, både som orkestermusiker och solist. Hon gör många konserter där hon blandar folkmusik, klassiskt och jazz.

Jerker Lindström är tenorsaxofonist och kompositör. Han debuterade  1996 med sin skiva ”Deliberate sounds” med egenkomponerat material. År 2000 kom skivan ”April in Täby” med egna kompositioner för Radiojazzgruppen. Han har skrivit beställningsverk för bland andra Stockholms Läns Blåsarsymfoniker och Malmöoperans orkester. Jerker har turnerat med artister som Jerry Williams, Eric Gadd, Lill Lindfors och Salem Al Fakir. Han har även spelat med Mats Holmqvists Stora Stygga Big Band , Monday Night Big Band, Mikael Råbergs Storband och South of Sweden Jazz Orchestra för att nämna några.
Förutom sitt egna musicerande är Jerker även saxofonlärare på Södra Latins gymnasium i Stockholm och St Sigfrids folkhögskola i Växjö och metodiklärare på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.

Torbjörn Gulz är jazzpianist och även han kompositör. Han verkat som jazzmusiker i snart tjugofem år. Han har turnerat med ett flertal svenska grupper som Jonas Kullhammar kvartett, Magnus Broo kvartett, Fredrik Norén Band och medverkar på ett stort flertal skivinspelningar.
Torbjörn är även, sedan flera år tillbaka, verksam som pedagog vid Musikhögskolan i Stockholm där han är lektor i piano och jazzteori och han har även inlett ett forskningsuppdrag kring jazzimprovisation.

I ett samarbete med Kapellet Bar & Teater och ABF Norrtälje
bjuder Kim Kultur&Nöje in  till en söndagseftermiddag med spnnande musik framfört av dessa suveräna musiker

22 oktober kl 16.00 Entré 180 kr

Vill ni äta mat på Kapellet Bar & Teater  bokar du bord på 0176-150 60

Välkomna!

Besök gärna Kim Kultur & Nöjes facebooksida