Görel Crona och Duo Cantilena

SELMAS SAMLADE VREDE
Musikmonolog med Görel Crona och musikduon Cantilena.
De bygger broar mellan ord och musik för att förstärka historien om den målmedvetna Selma Lagerlöf.

Selmas Samlade Vrede är en musikmonolog som presenterar en annan bild än den vi oftast förknippar med Selma Lagerlöf. Vi får möta barnet, tonårsflickan och studenten som är beredd att göra avkall på allt för att skriva. Vi får uppleva Selmas passioner och besvikelser, följa hennes kamp för kvinnors rätt på samhällets alla områden. Vi får höra hennes självinsikter där hon inte räds sitt innersta mörker.

Duo Cantilena har spelade senast i Norrtälje 2016, då med den uppskattade  musikberättelsen Hyllning till Frida Kahlo.
Men nu kommer de tillsammans med Görel Crona där de tillsammans  bygger broar mellan ord och musik för att förstärka historien om den målmedvetna Selma. Francis Poulenc, Manuel de Falla, Erland von Kock, Gabriel Fauré, Almer Imamovic och Jan Tammo är några av de kompositörer som inramar SELMAS SAMLADE VREDE

Denna föreställning arrangeras av Kim Kultur&Nöje AB i samarbete med
ABF-Norrtälje samt Kultur och fritid, Norrtälje Kommun

Varmt välkomna!