FJK – 42 år på scen

Det blir en rejäl musikalisk energikick när FJK, Anders Forsslund, Christer Jonasson Tolv och Mats Klingström strålar samman. Efter 42 år som grupp är de trygga i varandras sällskap och bjuder på en stor musikalisk frihet i sitt samspel.

FJK bildades på 80-talet. De spelade flitigt på Stockholms scener, bl a Pelikan och ansågs vara förnyare av svensk visa. Det blev succé när FJK spelade på Skulefestivalen och de återkom dit under ett antal år. FJK har turnérat flitigt i vårt avlånga land under många år, men 1996 tog de ett gemensamt beslut om att göra ett uppeåll med gruppen för att få möjlighet att musicera i andra sammanhang och konstellationer. Uppehållet varade bara i 1 år(!), arrangörer och publiken ville annorlunda. De sammanstrålade igen redan 1997 för att göra några spelningar och kortare turnéer och så har det fortsatt!

Ni kommer att få lyssna till deras fantastiska musikalitet, briljanta stämsång och en repertoar bestående av klassisk visa, evergreens, covers och givetvis eget material – gammalt och nytt!
Sedan 1987 spelar de, var och en, i andra grupperingar, på duo och solister, alla 3 är låtskrivare och producerar skivor. När de sammanstrålar får ni i publiken lyssna till låtar som ”Fandango”, ”I rörelse”, ”Ormen” och de bjuder även på några nya låtar.
Alla med glädje, själ, hjärta och musikalisk briljans som är ett varmt signum för F J K.
Varmt, varmt välkomna hälsar FJK och Kim Kultur &Nöje