Mats Klingström och Hasse Larsson

Mats Klingström spelar gärna tillsammans med vännen och musikern Hasse Larsson  Det blir ett riktigt skönt musikaliskt samspel där det finns olika varianter på musikinnehåll.  En Leonard Cohen-kväll som är ett musikprogram som publiken aldrig kan lyssna sig mätta på. Publiken  får lyssna till Mats egna överersättningar av den store vispoeten, Leonard Cohen. Som en fågel, Susanne, Blå regnrock för att nämna några.  Mats gör det med stor inlevelse och förvandlar sångerna till sina egna och väver samman dem med fina historier om och kring Cohen samt egna tankar och reflektioner. I andra set bjuds publiken på låtar med text och musik av  Mats själv, men även tolkningar och översättningar av andra fina musiker som t ex Dylan och  J J Cale.
Ett annat alternativ är ”Personliga Favoriter” som innehåller Mats egna musik och översättningar och tolkningar av Dylan, Cohen, J J Cale m fl.  Ett urval från den repertoar som Mats Klingström och Hasse Larsson,  genom åren, spelat och som nu hamnar i en fin uppskattad  mix av favoriter. 

Mer om Mats Klingström

Recensioner 

”Det finns en mystik, nästan sakral, stämning i rummet och Mats trygga stämma berättar i både ord och ton om Leonard Cohens skildringar av livets upp och nedgångar. Det ger faktiskt energi och perspektiv i de oroliga tider vi lever i. En varm liten oas uppstår liksom, en stund av helhet där inget stör eller oroar.

Hasse Larssons uttrycksfulla spel på kontrabasen ger både delikat utsmyckning och en stadig grund där det finns utrymme för Mats fina gitarr-finurligheter att skina. Helheten känns konstigt nog både luftig och tät”  läs hela här:   Thirsty Boots blog spot

”Efter pausen får vi en mer blandad kompott med Mats översättningar av Bob Dylan, JJ Cale och Tom Waits, men även tre av Mats egna låtar. De står sig mycket väl i sällskapet och jag skulle vilja påstå att ”Jag kan flyga fastän jag sitter still” och ”Sydkorsets Stjärna” är bland de finaste sånger som skrivits i detta land. Så fantastiskt bra är de… Både Cohen och Dylan skulle varit stolta över dem om de hade skrivit dem” läs hela här:  Recension Mariefred 2022

En söndagskonsert med översättningar av L Cohen, Tyresö

” En innerlig och varm konsert som tog oss med på en musikalisk upplevelse som gick rakt in i hjärta och själ.
Extra fint blir det att lyssna till musiker som är samspelta, som bästa vänner på scenen och lyssnaren glömmer både tid och rum.
De svenska texterna ger mersmak.”
Jessica Falk, kultursamordnare Tyresö Församling
April 2022