Mats Klingström

Med sin suveräna förmåga att väva samman musiken och
lyriken  
är han en av Sveriges främsta visberättare!

Aktuellt just nu och 2018 är ett Cohen-program,  tillsammans med musikerkollegan och kontrabasisten Hasse Larsson. Det är ett skönt musikaliskt samspel där publiken får lyssna till ett axplock av Mats Klingströms egna översättningar av den store vispoeten Leonard Cohens stora skatt.  Mats sjunger med stor inlevelse och gör verkligen sångerna till sina egna och väver samman dem med fina presentationer.

Mats har även ett blandat program, som innehåller några av Mats och Hasses egna favoriter. Det är klassiska engelska covers, exempelvis Bridge over trouble water, några av The Betales, en och annan instrumental låt, Mats översättningar av bland andra Bruce Springsteen, Bob Dylan och Leonard Cohen. Mats Klingström har själv en skatt av eget material, så självklart blir det några av dem också.  Det blir en spelning som bjuder på en härlig musikupplevelse.

Vackert, tufft, sensuellt, kaxigt och innerligt!  Smakprov…!

 Mats Klingström

Född i Luleå, uppväxt i Göteborg och Berlin. Mats Klingström började spela gitarr som nioåring i nybyggarsamhället Rågsved, söder om Stockholm. Efter studier och utbildning till psykolog fick Mats sin gitarrist- och musikerutbildning på SMI – Stockholms Musikpedagogiska Instituts gitarristlinje. Korsvägen mellan musikens uttrycksfulla öppenhet och själens gåtfullhet – poesins, texterna, klangerna, melodierna – har alltid varit den axel kring vilket Mats eget skapande och låtskrivande har kretsat. Genom åren har Mats samarbetet med ett flertal spännande konstellationer, alltifrån poetiska visproduktioner till jazz och pop. 

1981 bildades gruppen FJK, Forsslund, Jonasson, Klingström – en grupp som under 15 års tid blev ett kraftfält i svenskt musikliv. De turnerade och gjorde 6 LP skivor med många av Klingström sånger. 1991 initierade Mats ett samarbete med Anders Bergman. I den duon utvecklade Mats sina idéer om hur musiken, poesin och berättandet befruktar varandra. Med nyskapande arrangemang, värme och en speciell publikkontakt gjorde dom ett veritabelt segertåg över landet och skapade fyra kritikerrosade föreställningar och CD-skivor med tolkningar av Dan Andersson, Evert Taube.  2003 fick han, på Visfestivalen i Västervik, ta emot det hedrande Fred Åkerström-stipendiet.
Mats har även gett ut skivan ”Jag är din man” med egna översättningar av Leonard Cohens sånger och senast gjorde han soloalbumet ”Jag kan flyga fastän jag sitter still”.
Som den fantastiskt skicklige gitarristen, sångaren, låtskrivaren och berättaren turnerar Mats runtom i landet; som solist likväl i samarbete med andra musiker.

Kommande spelningar: Scrolla nedåt

Lyssna på Mats Klingström tillsammans med basisten Hasse Larsson…..

SPELNINGAR
Febr
15  – Krokom
Mats Klingström – Cohen och lite annat

Maj
28 – Vadstena
Mats Klingström – Cohen

29 – FJK , Blidösund

Juni
30 – Musik i Blekinge

Juli
2 – Musik i Blekinge
4, 5, 6 – FJK Gotland
19 – Kröns Trädgård, Väddö – Norrtälje

        Mats Klingtröm & Hasse Larsson – Cohen
Sep
27 – FJK, Blidösund
Okt
4 – Mariestads Teater
      Klingström & Larsson – Cohen
29
-30 Länsmusiken i Blekinge
Arrangör och medmusiker: Länsmusiken i Blekinge
Spelningar i kransregion runt den perioden är möjlig