Samuel Berthod

Var enda ton från denna klarinettist spelas från djupet av hans själ!
Det är lätt att förstå den franske klarinettistens stora passion för musiken.

Redan som 16 åring imponerade han stort när han gjorde ett soloframträdande med Weber klarinett kvintetten på Perigord Noir Festivalen i Frankrike. Kort därefter deltog han i en tävling som Radio France anordnade och bland ca 5000 musicerande kandidater kom han på 1:a plats. Sedan har framgångar och musicerande fortsatt med uppträdanden i olika sammanhang runt om i världen.

Samuel spelar på en Boehm-system klarinett RC Buffet-Crampon, A440, kombinerat med ett tyskt munstycke av märket Vandoren.

Samuel har studerat med Alain Damiens i Paris, Armin Ziegler i Frankfurt och arbetat som klarinettlärare på Russian Conservatory of Music Sergueï Racmaninoff i Paris, undervisat klezmer-musik på Voiron Konservatoriet i Franska alperna.

Med samma passion spelar Samuel klassisk muisk; orkestrar, stråk-kvartetter,  piano, klezmer, jazz och ger Master-classes och workshops och gör även egna kompositioner.

Samuel har varit i Australien, Canada och Europa och spelat med i olika konstellationer och musikgenres men nu lägger vi fokus på Sverige och Skandinavien genom musiksamarbeten i olika konstellationer och genres med Samuel på klarinett; Solist tillsammans med stråkorkerster, Klezmer-, Balkanmusik, jazz, Master-class med mer.

Klezmerkurser – komponerade av Samuel Berthod 
Klezmerkurserna är uppdelade i 3 kurser; nybörjare, fortsättning och avancerade. Varje studiedel innhåller minst 10 delar av klezmervarianter och musikprov i mp3-format.  För mer info: Klezmerstudier

Planerade spelningar/concerts

2016 Maj

Treignac, France
Balkans and Klezmer, Stanko Marinkovic, accordion

Juni
10-12
Gamleby Kulturhus – Klezmer workshop för blås- och stråkinstrument och piano.
Mer information: Klezmerkurs i Gamleby Kulturhus

Juli
1-3
Gamleby ”Erlings Hus – Klezmer workshop för blås- och stråkinstrument samt piano
Kontakta Samuel för mer info (English) proberthod@gmal.com

September
Ukraina, Turné – Balkans  Odessa jazz festival / Krakhov jazz festival / Volochine jazz festival / Techernigiv open jazz festival

2017

Juli
15
Treignac Festival, France
Klarinett och piano, Saint-Saëns, Poulenc, Klezmer, Tango (Piano; Junko Ueno Garrett från Los Angeles Philharmonic Orchestra)

För mer information besök Samuels hemsida