Hasse Larsson

hasse-larsson

Kontrabasisten Hasse Larsson, född och uppvuxen i Örebro, frilandsmusiker och spelar tillsammans med många artister och i många olika sammanhang. Vi har kunnat hört och sett honom tillsammans med Peps Persson, Jesse Lindgren och Dixiesnubbarna, Ronnie Gardiner, Soul Train med Claes Jansson han spelade med Monica Zetterlund och finns med som musiker på hennes album Varsamt och den underbara sången Under Vinrankan. Ja listan kan göras hur lång som helst på artister han spelat tillsammans med. Hasse Larsson tilldelades utmärkelsen Topsys Minne. En hedersbemärkelse som delas ut av Sällskapet Nalens Vänner

Personligen tycker jag Hasse Larsson tillhör eliten av våra kontrabasister.  Framförallt med den musikaliska fingertoppskänsla han trakterar sitt instrument och musiken på men likväl den härliga utstrålning och musikglädje han bjuder på.  Tillsammans som duo med Mats Klingström skapas en energi på scen som når längst ut i publikraden.