Ronnie Gardiner Septet

 Tillsammans med sina enastående skickliga instrumentalister, i septetten, drar Ronnie Gardiner ut  på en Sverigeturné med låtar som  The Midnight Sun Will Never Set – Quincy Jones, St Louis Blues – WC Handys, In a Mellow Tone – Ellington bara för att nämna några

Ronnie Gardiner Septet
Claes Brodda – trumpet, sång
Anders Norell – trombon
Claes Askelöf – gitarr
Mathias Algotsson – piano
Hasse Larsson – bas, sång
Ronnie Gardiner – trummor

Ronnie Gardiner föddes 1932 i USA och kom till Sverige på 1960-talet.
Han har samarbetat med många av de stora namnen inom jazzen som Dizzy Gillespie och Dexter Gordon och i Sverige spelade han med Charlie Norman i många år.

Tillsammans med sin samspelta septet har  Ronnie Gardiner, under ett decennium, gjort ett  flertal sommarkonserter på Gröna Lund. Nu i sommar åker han hem till USA för att fira sin 90-årsdag tillsammans med vänner och familj. Därefter återvänder han hem till Sverige och ge sig ut på turné runtom i Sverige.